Rabobank Rabo Trader Monitor (Pro)

Klant: Rabobank Nederland
Industrie: Bank
Sector: Private Banking
URL: Secure

De opdrachtgever

Rabobank Nederland ondersteunt de Rabobank Groep met het initiëren en ontwikkelen van beleid en producten op tal van terreinen, waaronder effectendienstverlening. De Rabobank Groep is een internationale financiële dienstverlener, actief op het gebied van bankieren, vermogensbeheer, leasing, verzekeren en vastgoed. Rabobank behoort tot één van de 3 grootbanken van Nederland.

De wens

Adviseurs voorzien van informatie om de beleggingsbeslissingen te ondersteunen. 

De uitdaging

Het ontwikkelen van een Market Data Terminal met daarin market data, static data, ANP-nieuws, intern nieuws en Tostrams technische analyse. Daarnaast dient het systeem gekoppeld te worden aan de ordering backbone van Rabobank. Tot slot het ontwikkelen van tools zoals de watchlist, schaduwportefuille en alerts.

Verdere uitdaging is het voldoen aan user management, geautomatiseerd en uiteraard inclusief beveiliging zoals versleuteling. En het rekening houden met de ‘User Interface / User Experience’ waarbij grote hoeveelheden data overzichtelijk gepresenteerd dienen te worden.

Het resultaat

Rabobank heeft een kostenbesparing weten te realiseren met onze oplossing. Daarnaast is de informatievoorziening richting de adviseurs verbeterd. Overigens is de terminal inmiddels ook beschikbaar voor een selectie aan klanten en interne gebruikers.