ING Fondsinformatie

Klant: ING Nederland
Industrie: Bank
Sector: Beleggen Nederland
URL: Secure

De opdrachtgever

ING Nederland is een van de drie vooraanstaande financiële instellingen in Nederland. ING Nederland is onderdeel van de ING Groep en heeft als kernactiviteiten bankieren, levensverzekeringen en pensioenen. ING Groep heeft meer dan 85 miljoen klanten verspreid over Europa, Amerika, Canada, Zuid-Amerika, Azië en Australië. 

De wens

Het integreren van de datafeed van Lipper, in combinatie met de eigen ING-data, voor het beveiligde deel van de internet beleggen omgeving, De aanbesteding was specifiek gericht op het fondsgedeelte, waarbij de Agile-benadering in het proces centraal staat. Van de leverancier dient het proces van ontwikkeling, vormgeving en hosting van de oplossing op zich te nemen.

De uitdaging

Het ontsluiten en normaliseren van de Lipper Global Data Feed, een product van Thomson Reuters, voor een dynamische selectie van ongeveer 500 beursgenoteerde fondsen met meer dan 100 verweven datavelden. Deze data kunnen vervolgens verrijkt worden met eigen ING-input en dienen middels een SOAP (Simple Object Access Protocol) service in XML-formaat aangeleverd te worden. De eigen ING-data, ook wel proprietary data genoemd, moeten te allen tijde bewerkt kunnen worden met een Content Management Systeem. Deze laatste dient ook voorzien te zijn van een autorisatiemodule waarmee alleen aangewezen afdelingshoofden data kunnen invoeren of wijzigen. Ook dienen 4 PDF-factsheets in de huisstijl van ING te worden ontwikkeld en vormgegeven.

Het resultaat

ShareCompany is trots deze high-end integratie opdracht kwartaal 4 2013 te hebben opgeleverd. Meer dan 200.000 ING-klanten kunnen op een objectieve en overzichtelijke manier real-time prestaties en gegevens van fondsen met elkaar vergelijken.