Delta Lloyd Asset Management Fund Factsheets

Klant: Delta Lloyd Asset Management
Industrie: Banken en Verzekeringen
Sector: Asset Management
URL: www.dlam.nl

De opdrachtgever

Delta Lloyd Asset Management is onderdeel van de Delta Lloyd Groep dat actief is in Nederland, België en Duitsland. Delta Lloyd Asset Management is de onafhankelijke vermogensbeheerder binnen Delta Lloyd Groep. De organisatie beheert het vermogen van de verzekeringsmaatschappijen van Delta Lloyd Groep en doet dit op dezelfde wijze voor institutionele klanten en voor op particulieren gerichte beleggingsfondsen.

De wens

Een faciliterend bedrijf dat het volledige proces begeleidt www.dlam.nl te voorzien van hun eigen fondsinformatie. Hierbij dienen relevante data binnen Delta Lloyd Asset Management verzameld en op fouten gecontroleerd te worden. Op deze data moeten berekeningen worden uitgevoerd en relevante documenten (EBI’s) beheerd worden. Alle verzamelde data dienen weer gedistribueerd te worden naar vier andere domeinen in de talen Frans, Duits en Engels.

De uitdaging

Het verzamelen, opslaan en ontsluiten van meer dan 35 bronbestanden afkomstig vanuit verschillende afdelingen binnen DLAM. Hierbij moet gedacht worden aan NetAssetValues (NAV’s) die op dagbasis verzameld moeten worden tot aan diverse dividendgegevens die op kwartaalbasis worden ingenomen. Op sommige proprietary DLAM bestanden moet ShareCompany vervolgens calculaties toepassen om velden als ‘rendement’ te kunnen tonen. Deze data dienen opgeslagen en vervolgens ingeframed te worden op de websites van DLAM. Deze frames, waarin bezoekers alle huisfondsen van DLAM met elkaar kunnen vergelijken, dienen ook volledig redundant door ShareCompany te worden gehost. De website moet in staat zijn om zowel dynamische als statische factsheets (pdf-formaat) te produceren.  De statische factsheets en alle andere bijbehorende documenten zoals EBI's en jaarverslagen worden in vier verschillende talen door ShareCompany beheerd en gearchiveerd, op twee fysiek gescheiden locaties. De factsheets moeten te allen tijde aan de wettelijke eisen van de toezichthoudende instanties in het land van publicatie voldoen, bijvoorbeeld de FSMA wetgeving is van toepassing op de Belgische factsheets en de AFM regelgeving op de Nederlandstalige.

Het resultaat

De website is al enige jaren operationeel en heeft in februari 2014 een volledige re-design gekregen. Het platform, dat speciaal ontwikkeld is voor dit project, is schaalbaar opgezet.  Uitbreiding van het aantal fondsen en/of het dupliceren van data naar andere websites voor zowel DLAM als ShareCompany vereist daarom een minimale inspanning.