BinckBank & Alex Vermogensbeheer Static Data Feed

Klant: BinckBank N.V. & Alex Vermogensbeheer
Industrie: Bank
Sector: Broker en vermogensbeheer
URL: www.binck.nl en www.alex.nl

De opdrachtgever

Met bijna negen miljoen effectenorders per jaar is BinckBank NV de grootste aanbrenger van particuliere orders van Nederland. Momenteel is Binck met bijna 500.000 klanten een top-5 speler in Europa. Onderdeel van Binck is Alex vermogensbeheer.

De wens

Statische - en fundamentele data voor aandelen die genoteerd zijn aan de belangrijkste beurzen van Europa en Amerika. Deze data dienen via een feed te worden aangeleverd voor Binck Professional Services en via frames gehost te worden voor de klanten van www.binck.nl & www.binck.be.

De uitdaging

ShareCompany beschikt in Amersfoort over een eigen redactioneel team. Dit team is verantwoordelijk voor het verzamelen van fundamentele en statische data uit diverse bronnen, controleert deze op recentheid en vult alle onvolkomenheden aan. Vervolgens worden de data geüpload op het ShareCompany platform zodat deze via verschillende technieken kunnen worden ontsloten. Toen begin 2006 het verzoek vanuit Binck binnenkwam, werden alleen nog de aandelen die genoteerd zijn op de Euronext beurzen gevolgd. De wens van Binck impliceerde het verzamelen en up-to-date houden van het tienvoudige aan instrumenten. Aangezien de klanten van Binck zich in verschillende landen bevinden, is een bijkomende vereiste dat alle data in zowel Nederlands als Frans worden aangeboden.

Het resultaat

Zowel BinckBank als Alex Vermogensbeheer beschikt over essentiële static data waarmee het haar klanten optimaal kan bedienen in haar beleggingsbeslissingen.